Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- شب گذشته علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از تعطیلی ۱۵۰ شهر و کلانشهر در طرح محدودیت‌های کرونایی اول آذر ماه از روز شنبه به مدت ۲ هفته خبر داد. در طرح محدودیت‌های گسترده کرونایی اول آذر منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در شهرهای قرمز اعمال می‌شود.

در طرح جامع محدودیت‌های جامع کرونایی، سه سطح تعریف شده است:

سطح ۳ یعنی قرمز: اگر ۱۰ فوتی کرونایی باشد سطح قرمز برای آن شهر در نظر گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صد و پنجاه شهر و شهرستان جزو محدوده قرمز هستند.

سطح ۲ یعنی نارنجی: بر اساس تقسیم بندی شهرها؛ اگر تعداد فوتی کرونایی ۶ نفر باشند سطح آن شهر نارنجی است.

سطح یک یعنی زرد: به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، اگر حدود ۴ فوتی کرونایی روزانه اعلام شود، سطح زرد برای آن شهر شناخته می‌شود.

طبق آخرین آمار درباره شهرهای قرمز، نارجی و زرد مربوط به کرونا در کشور، ۱۲۴ شهر در کشور، وضعیت قرمز، حدودا ۱۵۰شهر نارنجی و ۹۸ شهر هم وضعیت زرد دارند

تکلیف رده‌های شغلی در طرح محدودیت‌های کرونایی اول آذر ماه

گروه‌های شغلی ۱: یعنی بیمارستان، داروخانه، مطب، آمبولانس، آتش نشانی، سوپرمارکت، نانوایی ها، امنیت، سلامت، تعمیرگاه‌های لوازم خانگی، پمپ بنزین و ...

گروه‌های شغلی ۲: عبارتند از پاساژ، مراکز خرید و مال ها، تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مساجد، مصلی ها، قنادی و شیرینی فروشی ها، آبمیوه و بستنی فروشی ها، مراکز تهیه و طبخ غذا که اگر بیرون بر باشد می‌توانند باز باشند، آرایشگاه‌های مردانه، بازار فروش خوردو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، بازار فروش فرش، موکت، فرش ماشینی، اسباب بازی فروشی ها، فروش لوازم خانگی، عمده فروشی‌ها و خرده فروشی ها، خدمات چاپ و دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمانی، کادوفروشی ها، پارچه فروشی ها، عکاسی ها، آژانس‌های مشاوره املاک، پرده سراها، فروش مبلمان، کیف و کفش، نوشت افزار، خیاطی و خرازی‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی

در طرح محدودیت‌های جدید کرونایی؛ رستوران‌ها فقط به صورت بیرون بر اجازه فعالیت خواهند داشت.

گروه‌های شغلی ۳: شامل دانشگاه ها، مدارس، زبان سراها، آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای، کتابخانه ها، استخر‌های سرپوشیده، موزه‌ها و موزه باغ ها، سینما و تئاتر، آرایشگاه ها، مساجد و مصلی‌ها

گروه‌های شغلی ۴: شغل هایی از جمله برگزاری مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش ها، فعالیت باشگاه‌های ورزشی، مدارس شبانه روزی، کافه و قهوه خانه‌ها

چند شهر در وضعیت قرمز هستند؟

طبق آخرین آمار درباره شهرهای قرمز، نارجی و زرد مربوط به کرونا در کشور، ۱۲۴ شهر در کشور، وضعیت قرمز، حدودا ۱۵۰شهر نارنجی و ۹۸ شهر هم وضعیت زرد دارند. این طرح قطعاً از روز شنبه اجرا خواهد شد و قریب به ۲۵ مرکز استان نیز در سطح هشدار سه یعنی قرمز قرار گرفته‌اند.

بیست و پنج مرکز استان نیز در سطح هشدار سه یعنی قرمز قرار گرفته‌اند. کدام شهرها و مراکز استان شامل تعطیلی خواهند شد؟

استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی توضیحات درباره محدودیت‌های اول آذر جزئیات محدودیت‌هایی کرونایی اول آذرماه در شهرهای قرمز

در شهر‌های قرمز منع تردد درون شهری از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح است که علاوه بر منع تردد بین شهری است که در شهر‌های قرمز و نارنجی اعمال می‌شود.

همه کلانشهر‌ها جزء ۲۵ مرکز استان هستند و همه مشاغل بجز مشاغل سطح یک که تامین کننده مایحتاج مردم است مانند سوپرمارکت‌ها، امداد و نجات و بخش‌های درمانی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی مانند مطب‌ها و امثالهم. در حوزه اداری هم حداکثر یک سوم کارکنان حق حضور دارند.

پلاک‌های بومی حق حضور در دیگر شهر‌ها را ندارند و اگر وارد شهر دیگری شوند با جریمه سنگینی روبرو خواهند شد. اکثر جرائم توسط دوربین‌ها اعمال می‌شود.

همه مدارس و دانشگاه‌ها غیر حضوری است. مراکز مذهبی و فرهنگی هم به مدت دو هفته تعطیل می‌شوند و در این مناطق بحث برگزاری نماز جماعات و جمعه هم تعطیل خواهد شد.

در مناطق قرمز جلسات اداری که می‌خواهد برگزار شود حداکثر ۱۵ نفر است و معنی آن این است که جلسه هیات دولت هم اگر قرار است برگزار شود بیش از ۱۵ نفر نباید برگزار شود و بقیه به صورت وبیناری حضور داشته باشند و حتی جلسات مجلس هم قطعا نمی‌تواند در تهران با بیش از ۱۵ نفر تشکیل شود.

کدام شهرها نارنجی و زرد هستند و شامل تعطیلات گسترده نمی‌شوند؟

استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

در شهر‌های نارنجی یا سطح هشدار دو، حداکثر افراد میتوانند ۲۰ نفر و در شهر‌های زرد ۳۰ نفر در جلسات فیزیکی حضور یابند.

وضعیت تردد در شهر‌ها از یک آذرماه

در سطح هشدار قرمز و نارنجی، خودرو‌ها با پلاک بومی حق خروج از منطقه خودشان را ندارند و پلاک‌های غیربومی هم اجازه ورود به این مناطق را ندارند که در صورت رعایت نکردن؛ توسط دوربین‌ها جریمه سنگین خواهند شد.

اگر فردی از شهر نارنجی وارد هر شهری شد ۵۰۰ هزار تومان و از شهر قرمز ۱ میلیون تومان جریمه می شود.

تردد درون شهری نیز از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در مناطق قرمز منع خواهد شد.

برخی مشاغل شیفت شب (کارکنان بیمارستان‌ها، صدا و سیما و ...) مشمول جریمه تردد شبانه نمی‌شوند. مسئولان این سازمان‌ها و مشاغل با ارسال فهرست شماره خودرو کارکنان خود به فرمانداری‌ها از جریمه این افراد جلوگیری کنند.

محدودیت‌های شبانه شامل تاکسی ها و تاکسی های اینترنتی که نامه مکتوب از پلیس دارند نخواهد شد.

تاکسی‌های اینترنتی و وسایل حمل و نقل عمومی طبق مجوز‌هایی که صادر می‌شود می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

هر نوع جلسه رسمی در مناطق قرمز تا سقف ۱۵ نفر و در سطح نارنجی تا سقف ۲۰ نفر و در مناطق با سطح زرد تا سقف ۳۰ نفر مجاز است و باید ۴ متر فاصله بین افراد رعایت شود این قانون برای همه به طور یکسان اجرا می‌شود.

جریمه افراد متخلف در طرح محدودیت‌های کرونایی اول آذر

جرائمی هم برای ضمانت اجرایی این تصمیات در نظر گرفته شده است. جریمه افرادی از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح به سطح شهر تردد کنند با دوربین‌ها انجام می‌شود که مبلغ ۵۰۰ هزار تومان است. اگر افراد ممنوعیت خروج از شهر‌های قرمز را رعایت نکنند و از راه در رویی خارج شدند و در جاده‌ها دیده‌ها شدند اگر از شهر‌های قرمز باشند یک میلیون تومان جریمه می‌شوند و اگر از شهر‌های نارنجی باشند ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.

فعالیت تاکسی‌های اینترنتی، تاکسی‌ها، آژانس‌ها و… ایرادی ندارد و جریمه‌ای برای این افراد صادر نمی‌شود.

روزنامه‌ها و نشریات تعطیل نمی‌شوند

روزنامه‌ها و سایت‌های خبری نیز از تعطیلی معاف شدند. یک عضو ستاد ملی کرونا به باشگاه روزنامه‌نگاران ایران گفت: روزنامه‌ها و مطبوعات جز مشاغل ضروری محسوب شده و تعطیل نیستند. به همین جهت چاپخانه ها هم شامل کسب و کارهای ضروری هستند و موظف هستند در ایام تعطیلی دو هفته‌ای، بکار مشغول باشند.

اگر مدیری با طرح محدودیت‌های گسترده همکاری چه کنیم؟

حریرچی معاون وزیر بهداشت شب گذشته در تلویزیون در پاسخ به این پرسش که «بعضی مدیران سازمان‌ها نسبت به دورکاری کارمندان خود مقاومت به خرج می‌دهند و آن‌ها را مجبور به حضور در کار می‌کنند؟»، گفت: اطلاعیه رسمی در این خصوص نیز تا چهارشنبه صبح اعلام خواهد شد و در همه شهر‌ها مسؤول اصلی اجرای تعطیلات فرمانداران و در استان‌ها، استانداران هستند.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اعمال جرایم در خصوص ممانعت برخی مدیران از دورکاری کارمندان خود، تاکید کرد: از جمله اعمال قوانین برای چنین مدیرانی این است که تا سه ماه انفصال از خدمت و جرایم نقدی پیش‌بینی شده و بنده فکر نمی‌کنم مدیری در بخش دولتی و خصوصی در این خصوص مقاومت کند؛ چون این موضوع قانون است و برخورد قاطع می‌شود.

وی اضافه کرد: کارمندان می‌توانند در صورت تخلف در این خصوص با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته و شکایت کنند؛ ضمن اینکه دادستان‌ها و فرمانداران نیز وارد عمل می‌شوند.

از اول آذر ماه فعالیت مترو نیز افزایش پیدا خواهد کرد

«محسن محمدیان» مدیر ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه با اشاره به تغییر مجدد ساعت فعالیت مترو تهران و حومه اعلام کرد: براساس ابلاغ مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز شنبه اول آذر ماه سال جاری ساعت کار مترو تهران و حومه افزایش خواهد یافت. در روزهای آینده جزییات افزایش ساعت کاری مترو اطلاع رسانی می‌شود اما قطعا از اول آذرماه افزایش ساعت کاری خواهیم داشت.

گفتنی است براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از (٢٠ آبان ماه) اتمام ساعت کاری تمامی خطوط داخلی مترو ساعت ٢٠.٣٠ و خط متروی کرج و گلشهر ساعت ٢٠ اعلام شده بود. ناوگان مترو تهران و حومه در ۷ خط و حدود ۱۳۰ ایستگاه فعال است.

اگر باز هم از نوشته‌های بالا چیزی درباره جزئیات طرح محدودیت‌های کرونایی اول آذر دستگیرتان نشد اینفوگرافی بالا را ببینید

روز رکورد شکنی دوباره کرونا و آمار عجیب ابتلا

امروز بیست و هفتم آبان ماه سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۳۳۵۲ مورد جدید کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۷ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۳۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۷۹ نفر از آن‌ها بستری شدند.

وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۸۸ هزار و ۴۷۳ نفر رسید.

لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۵۷۰ هزار و ۷۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

وی افزود: ۵۶۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری گفت: تا کنون پنج میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

واکنش‌ها به طرح محدودیت‌های کرونایی

پس از اعلام جزئیات طرح تعطیلی‌های گسترده کرونایی یکی از مخاطبان فرارو نوشت: "من از کارمندان اداره مالیات تهران هستم متاسفانه بخشنامه‌های دورکاری هرگز در اداره مالیات انجام نمیشه حتی الان که باید ۵۰ درصد سرکار باشیم به جرات میگم همین الان ساعت ۲:۵۰ بعدازظهر همه نیروهای بخش ما حضور فعال دارن چون اداره به ما فشار میاره که باید آخر ماه کلی گزارش و وصولی داشته باشین، حالا که اعلام کردن یک سوم نیروها از شنبه حاضر باشن باز هم ما کامل حضور خواهیم داشت چون اگه اینکارو نکنیم نمی‌تونیم خواسته‌های اداره رو تامین کنیم، متاسفانه فقط از فوتی های بانک‌ها میگن در بین ادارات دولتی و با وجود آمار بسیار بالای ابتلا و فوتی در بین کارمندان مالیاتی که با قشر غالب جامعه سروکار دارن هیچ وقت صحبتی از ما نشده درصورتی که ما هر روز داریم حداقل یک پیام فوت و تسلیت از طرف روابط عمومی اداره دریافت می‌کنیم، کارکردن تو این شرایط برای کارمندان مالیاتی که هم از طرف اداره تحت فشار هستن و هم از طرف مودی ها واقعا سخت و طاقت فرسا هست."

مخاطب دیگری نوشت: "با چه زبانی باید گفت، به قرآن به پیر به پیغمبر بانک‌های خصوصی به مصوبات کمیته فرا دستگاهی کرونا توجهی نمی‌کنن. الان ۲۴ روز از آبان میگذره، اصلا حتی ۵۰ درصد را هم اعمال نکردن. یک سوم چیه؟! اگر رسیدگی و بازرسی نباشه اصلا اتفاقی نمی‌افته.... اگر مصوبات مثل چیز‌های دیگه از سر باز کنیه.. خب دیگه چرا مردمو سرکار میزارن".

بسیاری از کارمندان بانک‌های خصوصی و دولتی پیام‌های مشابه برای فرارو ارسال کرده‌اند. 

کاربر دیگری با گلایه از باز بودن جاده‌ها نوشته است: "کاش می‌شد واقعا تردد شهر به شهر هم ممنوع بشه. والا ما از دست اقوام شهرهای دیگه که گوششان بدهکار کرونا نیست خسته شدیم. مگر قانون جلو خودخواهی افراد رو بگیره. ما که دیگه ناتوان شدیم از استرس هر لحظه کرونا. و رودربایستی با مهمانان عزیز"

قانون یک سوم نیز باعث انتقادهای فراوانی شده است. مثلا در همین باره کاربری نوشته است: "واقعاً تصمیم یک سوم کردن ظرفیت ادارات کل مسئله محدودیت ها رو بی معنا می‌کند. وقتی که اداره دولتی باز هست یعنی هم مردم میتوانند و هم بعضا باید به ادارات دولتی مراجعه کنند. برای مثال خود بنده جلسه رسیدگی به دعوا دارم؛ چه طور میتوانم حاضر نشوم؟ این گونه اقدامات دولت، واقعاً فاقد هر گونه توجیه منطقی است."

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار محدودیت های کرونایی اول آذر تعطیلی شهرهای قرمز لیست مشاغل تعطیل کرونا تعطیلی شهرها طرح محدودیت های کرونایی اول آذر طرح محدودیت مترو تهران و حومه گروه های شغلی شهر های قرمز شهرهای قرمز اول آذر ماه شهر نارنجی وضعیت قرمز سطح هشدار خواهند شد شهر ها خواهد شد تاکسی ها فروشی ها تا ۴ صبح یک سوم ۱۵ نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۹۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است

به گزارش خبرنگار مهر، اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، از سال گذشته با ۵۹ شهر کلید خورد و در ادامه بر تعداد شهرهای تحت پوشش برنامه افزوده شد.

این برنامه که وزارت بهداشت اصرار زیادی بر اجرای آن دارد، تا حدود زیادی شبیه برنامه پزشک خانواده است که گفته می‌شود برنامه سلامت خانواده جایگزین آن شده است. اما، روند اجرای برنامه سلامت خانواده در شهرهایی که کلید خورده است، نشان می‌دهد که تفاوت چندانی با برنامه پزشک خانواده ندارد. با این تفاوت که تغییراتی در ترکیب تیم مراقب سلامت به وجود آمده است.

حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، در دفاع از برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع؛ معتقد است که با توجه به اهمیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه PHC و آثار ارزشمند آن، دولت سیزدهم و وزارت بهداشت به دنبال توسعه این مدل هستند و با توجه به عدم پوشش مناسب خدمات سلامت خانواده در سطح شهرها، طرح پزشک خانواده در شهرها برای ما اهمیت دارد و متأسفانه پزشکان ما کوریکولوم درسی مناسب در این زمینه با محتوای آموزشی لازم را نداشته‌اند. لذا بهتر است مراقبان سلامت را از کارشناسان حوزه پرستاری یا مامایی در مراکز شهری داشته باشیم که بعد از دو سال طرح، آن گونه که پزشکان برنامه‌ریزی می‌کنند، قصد خداحافظی و رفتن به دوره تخصص را نداشته باشند و چنین افرادی، مسئول پیگیری و درمان ساکنان شهرها خواهند بود و followup را در حوزه درمان نیز به عهده خواهند داشت.

وزارت بهداشت مدعی است که اساس برنامه سلامت خانواده، بر این نکته قرار گرفته که هر شهروند ایرانی یک مراقب سلامت و هر خانم ایرانی نیز یک مامای مراقب داشته باشد و هر شهروند و خانواده‌اش، علاوه بر مراقب سلامت سطح اول، یک پزشک خانواده نیز داشته باشند که در صورت نیاز ارجاع به وی انجام شود و در صورت نیاز به سطوح بالاتر ارجاع داده و پیگیری‌ها صورت می‌گیرد.

در این طرح، مراقب سلامت به عنوان رکن اصلی است که می‌تواند کارشناس بهداشت یا پرستاری باشد و باید یک کارشناس مامایی نیز در ازای هر بلوک ۳۰۰۰ نفره در نظر گرفته شود و رکن دیگر این برنامه، یک پزشک خانواده با حداقل مدرک پزشکی عمومی و گذراندن آموزش‌های لازم است و در مرکز جامع سلامت دندانپزشک، کارشناسان ناظر، کارشناس سلامت روان، کارشناس تغذیه و دیگر حرفه‌های مورد نیاز نیز حضور دارند.

در سطوح اولیه ارائه خدمات سلامت، پایگاه‌های سلامت خانواده را خواهیم داشت و سپس با ظرفیت ۴ بلوک از چنین زیرمجموعه‌هایی؛ مرکز خدمات جامعه سلامت را داریم که در آن خدمات تجمیع می‌شوند و تعداد ۴۰ تا ۸۰ هزار نفر را پوشش می‌دهند و در این سطح کارشناسان بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای و مدیریت سلامت هم جزو برنامه هستند.

منتقدان چه می‌گویند

محمدجواد کبیر عضو شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت، با عنوان این مطلب که حدود ۶۳ درصد بیمه شدگان کشور تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، گفت: اجرای یکپارچه این طرح به نظر می‌رسد که قابل تحقق نباشد زیرا بیمه شدگان همگانی بیمه سلامت به خوبی قابل پوشش هستند، اما بیمه تأمین اجتماعی تکلیفش روشن نیست.

وی افزود: اگر به نظام ارائه خدمت در PHC توجه کنیم، به نقش عوامل محیطی مانند سالم‌سازی آب و…، نیز پرداخته می‌شد که در شهرها قابلیت اجرا ندارد. همچنین اگر بخواهیم بر خانواده متمرکز شویم؛ باید در شهرها به اختیارات و خواسته‌های مردم هم با توجه به گستردگی انتخاب‌های آنان در مقایسه با روستا توجه کنیم.

امیدوار رضایی عضو پیوسته فرهنگستان و عضو شورای آینده‌نگاری نیز گفت: در نظام جمهوری اسلامی باید همه اقدامات و برنامه‌ها بر اساس سیاست‌های کلی نظام باشد و از ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت ۱۰ سال می‌گذرد و در مجمع تشخیص مصلحت روی آن کار شده و در بند ۷ این سیاست‌های کلی آمده است که قانون به صورت مصوبات مجلس یا لوایح وزارتی باید زیربنای اصلی هر برنامه‌ای باشد که تاکنون در برنامه سلامت خانواده این نکته دیده نشده است.

حسین ملک افضلی عضو پیوسته فرهنگستان و عضو شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت گفت: باید در شهرها با توجه به سطح بالای تحصیلات مردم، برنامه را به جای مراقب محور بودن، در قالب پزشک محور بودن طراحی کنیم؛ زیرا پزشکان جایگاه والایی برای جلب اعتماد مردم در اجرای این برنامه دارند و مراقبان سلامت زیر نظر پزشکان فعالیت کنند.

وی افزود: پیشنهاد بنده تکمیل کار کارشناسی با کمک خبرگان این عرصه و داشتن صبر لازم قبل از آغاز عجولانه برنامه فعلی است که منابع را به‌هدر خواهد داد و این برنامه قرار نیست تمام مشکلات حوزه سلامت یا PHC را حل کند و باید منابع مالی و انسانی آن تأمین شود و در نگاه حداکثری باید مشکلات انباشته PHC در سنوات گذشته را با کمک آن حل کرد.

فاطمه درخشانی عضو پیوسته و عضو شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت در بیان دیدگاه خود گفت: در این طرح به بحث پرداخت بیمه‌ها در مقایسه با دوره‌های گذشته که پزشک خانواده را اجرا می‌کردیم، کمتر توجه شده است.

وی افزود: در اجرای طرح پزشک خانواده در تجربه‌ای که ما داشتیم، مردم به پزشک عمومی اعتماد کافی نداشتند. اکنون که قرار است مراقب سلامت با مدرک کارشناسی، مسئولیت این برنامه را داشته باشد، باید ببینیم اعتماد مردم تا چه حد است.

کد خبر 6087494 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد
  • ممنوعیت های تردد در محورهای شمالی در پایان هفته اعلام شد
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران